Over Baustein “Guitar Studio”

Baustein Guitar Studio, of kortweg “Guitar Studio”, werd opgericht in het jaar 2000 door producer, componist en performer Baustein. Het verhaal begon met enkele mensen die hem vroegen om hen gitaar te leren spelen. De alternatieve manier van lesgeven, “The American Way” zoals hij het zelf leerde, werd enthousiast onthaald bij zijn muziekstudenten, en zijn reputatie deed al snel de ronde. Door de stijgende populariteit begon het aantal aanvragen toe te nemen vanuit alle hoeken en kanten uit België, waardoor hij op korte termijn van muziek zijn voltijds beroep maakte, gecombineerd met live optredens en het schrijven van muziek. Door de jaren heen werd Baustein Guitar Studio een gevestigde waarde in België, en weten de studenten dat ze kwaliteit en no-nonsense lessen kunnen verwachten op alle levels van starter tot professional, voor jong en oud. Het aanbod werd ondertussen uitgebreid met gitaarlessen (elektrisch en akoestisch), drumlessen, band coaching (live playing workshops), songwriting, compositie, gehoortraining, etc.

OVER PRODUCER, COMPONIST & PERFORMER BAUSTEIN

Als peuter begon Baustein piano te spelen, geïnspireerd door zijn 3 muzikale oudere zussen. Hij studeerde performing musician, composing en songwriting aan Jazz Studio (Antwerpen), Musicians Institute Hollywood (Los Angeles), en aanvullend voor Sound Producer om zich meer te specialiseren in sound design, productie, recording, mixing en mastering. Hij is thuis in diverse muziekstijlen van pop, rock, funk, disco, electronica tot en met heavy rock en metal. Baustein’s hoofdinstrument is elektrische en akoestische gitaar, maar hij beheerst daarnaast ook drum, keyboards, basgitaar, orchestraties en drum programming.

Zijn volledige bio is terug te vinden op zijn website www.baustein.be

EEN GREEP UIT WAT JE KAN VERWACHTEN VAN GUITAR STUDIO

• Technische oefeningen, leesoefeningen, analyse, coördinatie, motoriek training, etc
• Muziekstijlen : rock, pop, funk, blues, punk, R&B, …
• Gehoortraining (eartraining) : sneller je favoriete muziek op het gehoor kunnen naspelen en improviseren
• Gitaarnotatie, muzieknotatie, samenvattingen leren maken, luisteroefeningen, analyse en gehoortraining
• Hoe akkoorden en akkoordnotaties van het internet of partituren omzetten akkoorden voor gitaar (bv. pianonummers met complexere akkoorden)
• Snaren dempen (palm muten en damping) met je linkerhand en rechterhand voor meer attack, expressie en drive op gitaar zonder al te veel noise en bijklanken.
• Bestaande akkoorden uitbreiden tot kleurrijke en niet alledaagse akkoorden
• Riffs en solo’s spelen zoals het hoort in verschillende genres zoals Pop, Punk, Hard Rock, Classic Rock, Blues Rock, Metal, etc.
• en nog veel meer … !

Met ritmeoefeningen en luisteroefeningen, wordt het basis ritmegevoel ontwikkeld (timing). Dit is erg belangrijk in de beginfase voor starters, maar ook voor andere muzikanten is het nodig van ritme en timing continu te blijven trainen. Dat je een beetje muzikale aanleg en muzikaal gevoel nodig hebt om muziek te kunnen spelen is wel waar, maar het grootste deel bestaat uit oefening. Laten we zeggen, je hebt 10% muzikale aanleg nodig, en 90% procent oefening. Dus heb je geen muzikale aanleg, kan je nog steeds voor 90% een goede muzikant worden 😉